Skanska förväntad tillväxt

Idag kom utdelningen från ABB in på min depå och jag satte pengarna i arbete direkt. Jag köpte fler Skanska på kursen 182,9 kronor. På oförändrad utdelning är det en direktavkastning om 4,1%
Utdelningen var alltså 7,5 kronor senast.

Nästa vår väntas utdelningen bli 7,9 kronor enligt analytikers snittestimat (SME.direkt).
Detta ger en direktavkastning om 4,3%.
Utdelningstillväxten landar på cirka 5,3%. Inte fantastiskt men anständigt.


Skanska är en stabil utdelningsaktie. Nedan är en översikt för de senaste fem åren. 2011 lämnade de en extrautdelning om 6,25 kronor vilket ihop med ordinarie utdelning på 5,75 kronor resulterade i en riktig fetingutdelning det året.

Utdelningspolicyn är att dela ut 40-70 procent av årets resultat.


Vinsten väntas landa på 13,29 för 2016 enligt SME.direkt och en utdelning på 7,9 kronor känns inte det minsta ansträngt. Kanske landar den på 8 kronor jämnt, ja vi får se det är ju ett bra tag kvar till nästa utdelning från Skanska.

Jag läste en intressant artikel om Skanska häromdagen. Det är inte en finansrelaterad artikel men ändå info som jag som ägare uppskattar. Läs om Skanska och morgongympan på DN.se


3 kommentarer:

  1. Spännande läsning! Håller tummarna att dom kommer höja utdelningen en smula nästa år. Skanska är ett av mina kärninnehav och jag kommer fortsätta fylla på i dom framöver.

    Hur gick det med datorn? Har själv en stendöd dator här hemma som jag funderar på vad jag ska hitta på med...

    Trevlig helg!

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera
  2. Skanska är ett fint bolag (jobbar där :-) ) , men jag saknar kommentarer från dig angående rapporten från ett av dina kärninnehav. Castellum redovisade ju idag en som jag ser det rapport som borde vara i din smak. Tänker främst på det förbättrade förvaltningsresultatet som borgar för fortsatt god utdelningstillväxt framöver. Har du några kommentarer i övrigt ? Kan tänka mig ett saftigt inlägg där du går igenom dina tankar om rapporten, extra intressant nu med tanke på att Norrporten siffrorna ställer till det i jämförelser.

    SvaraRadera
  3. Hello,
    Jag svarar er bägge på samma gång då det passar bra. Jag har fått min nya dator idag och lagt större delen av min tid idag på den.

    Kanske blir det ett inlägg om Castellum i helgen.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...