H&M storsatsar på Indien

Nya regler i landet i kombination med en snabbt växande medelklass har på kort tid gjort det superintressant för de stora kedjorna att etablera sig i landet.
Hennes & Mauritz har en plan på 50 butiker inom 5 år i landet. Läs mer om H&M och Indien i artikel hos DN.se
Just nu har H&M cirka 4000 stycken butiker totalt och planerar öppna 425 stycken nya bara i år.
Jag är osäker men jag tror inte att H&M har onlinehandel i Indien ännu. Om inte är ju det en fin potential i sig men 50 st butiker i landet lär ge fina intäkter på sikt.

Nyligen rapporterade H&M och de kom in starkare än väntat. En riktigt positiv feature i outlooken är att de understryker ett mycket gynnsamt klimat att teckna avtal för nya lokaler. Det låter riktigt bra. Underförstått betyder det att man kan öppna nya butiker i heta/starka lokaler till sund hyra. Kort och gott: mycket god lönsamhet.

Världen är stor och potentialen för H&M är enorm. De kan öppna många nya butiker på befintliga och nya marknader.

Just nu handlas H&M-aktien i 260 kronor med en utdelning om 9,75 kronor. Direktavkastningen är 3,75 procent och bolaget har aldrig sänkt sin utdelning. Snacka om pålitlig utdelningsaktie!
Visst, det är ingen garanti att de inte sänker men det ger en god fingervisning i vart fall. De närmsta åren investerar H&M tungt i sin onlineverksamhet och det drar ner redovisad vinst. Bolaget har ett starkt kassaflöde och fina finanser varpå det är lugnt för dem att behålla eller höja utdelningen något kommande åren. Om 2-3 år är de stora investeringarna tagna och då väntas redovisad vinst stiga.

Läs mer om H&M hos Avanza

Disclaimer: Jag äger H&M


5 kommentarer:

  1. På tal om H&M, intressant artikel:
    http://www.fastighetsvarlden.se/notiser/hm-hyreskostnad-mer-an-20-miljarder-kronor/

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Du säger att de stora investeringarna är klara om 2 till 3 år.
    Jag har inte hört ledningen säga något om det. Var har du fått den
    informationen ifrån?

    Tack för en bra blogg och twitter.

    MVH

    SvaraRadera
  3. HEj Anonym,
    Ja jag såg den artikeln, fräsig =)

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  4. Hej Anonym,
    Det kommunicerades i samband med senaste rapporten. Jag minns ej om det var i själva rapporten eller i de kommentarer/uttalanden VD gjorde i samband med den.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  5. 1% av butikerna on 5 år kommer alltså ligga i Indien. Vet inte vad kravet för att kalla något för att storsatsa ligger men lite för snålt för det tycker jag. Bara Bombay klarar säkert 50 H&M..

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...