tisdag, juni 14, 2016

Storhandlat i nedgången

Igår fortsatte börsen backa och den backade ordentligt. OMXS30 stämplade ut för dagen med en nedgång på 1,56%. Amerikanska börsen fortsatte falla på kvällen och S&P500 stängde än lägre vid 22:00 svensk tid jämfört med kl 17:30 när Sverige stängde.
Som jag nämnt brukar jag ha köporders med lång giltighet och igår var inget undantag. Till skillnad mot de flesta dagar när jag inte får avslut så fick jag igår avslut på ett helt knippe orders.
Jag radar helt enkelt upp köpen nedan:

Handelsbanken A 99 kronor
Oscar Properties preferens B 500 kronor
Oscar Properties preferens 240 kronor
H&M 243 kronor
Xact OMXSB Utd 350 kronor.

Sen slog jag ju till stort också och köpte en rejäl slurk med SAS preferens på 521 kronor.

Jag var bara tio öre ifrån ytterligare ett avslut i Handelsbanken på 98 kronor men det kanske vi tar idag då =) Mina nästa köp i Handelsbanken A blir på 98 kronor och sedan 97 kronor.

Disclaimer: Mmm, jag äger alltså allihop aktierna jag nämner ovan.


10 kommentarer:

 1. Kul att du skriver vad du köpt och sedan skriver det igen i disclaimern. Det gäller att vara tydlig :-)

  Var det inte 63 du hade som målkurs på ERIC? Den borde också uppnås inom de närmaste dagarna om du har tur med fortsatt börsfall.

  SvaraRadera
 2. Själv får jag tyvärr vänta på #uppesittarkväll. Har för tillfället inga lösa pengar att tanka maskinen med.

  SvaraRadera
 3. Hur många procent belåning är du uppe i nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du miljonär innan 30? eller har du bara tagit hans namn?

   Radera
  2. Det är jag som har bloggen Miljonär innan 30.

   Radera
 4. SAS pref ger ju ett trevligt tillskott i utdelningsportföljen. Jag kunde inte heller hålla fingrarna i styr. Kanske lite mera beslutsamt. Jag fick mina för 517. Nu väger SAS pref inte så tungt hos mig, så jag är beredd att ta risken att dom ställer in betalningen. Dom pengarna kommer i så fall så småningom. Risken för konkurs tror jag är mindre än att SAS börjar flyga utan piloter. Det är betydligt enklare att låta autopiloten sköta hela flygningen än att få en bil att sköta sig utan förare. Autopilot för bil testas ju redan i verklig trafikmiljö. Så det är ju bara en tidsfråga när det blir verklighet. Pilotstrejker kan säker korta den tidplanen.

  SvaraRadera
 5. Re JAKI.. Att låta en autopilot sköta hela flygningen lär visst redan gå. Problemet är väl att det måste till lagstiftning innan det blir genomförbart. Tror faktiskt det skulle bli säkrare flygningar om det infördes, inga självmordspiloter och inga kapare iallafall.

  SvaraRadera
 6. Det är inte alla flygplatser som är utrustade för automatisk landning, men alla stora. Så redan idag sköts det mesta under flygningen av autopiloten.

  SvaraRadera
 7. Riktigt kul att det blev lite köp för dig.
  Så mycket lockande köp nu. Sköt själv in 7500 för diverse småköp och påfyllnad i bland annat HM och Handelsbanken, Collectum och Investor. Skönt att kunna handla courtagefritt. Har dock bara 10 000 kvar :/

  SvaraRadera
 8. Hej tack för en bra blogg!! Uppskattas verkligen.

  Jag har en fråga rörande preferensaktier närmare bestämt SAS.
  Hur ser man inlösenkurs samt när i tiden inlösen är planerad. Behöver jag ha koll på dessa datum själv eller får jag meddelande via min bank där jag har aktien (handlar på avanza)

  Martin

  SvaraRadera