Skanska tar USA-order igen. 1,5 miljarder kronor

Bara för någon vecka sedan tog Skanska hem två orders i USA på nästan en halv miljard kronor per styck. Det var bygga hotell och renovera skola.
Idag meddelar Skanska att de fått en order där man bygger ut och renoverar Gulf Coast Medical Center i Florida, USA, för cirka 1,5 miljarder kronor.

2015 var intäkterna för Skanska USA cirka 54,5 miljarder kronor så det är en hyggligt stor order i mina ögon. Ihop med de andra två ordrarna jag nämner ovan är det nästan 5% av föregående års intäkter de tagit hem på ett par veckor.

Från pressmeddelandet:
"Projektet, om 34 000 kvadratmeter nybyggnation och 4 500 kvadratmeter renovering, inkluderar både tre nya våningar och horisontell expansion. Ett parkeringsgarage med 1 300 parkeringsplatser kommer också att byggas.

Byggnationen inleds i juni 2016 och projektet planeras vara färdigställt i februari 2021."

"Den totala kontraktssumman uppgår till USD 200M. Skanska, som leder ett joint venture med Gates Construction, kommer att inkludera sin andel av kontraktet om 89 procent, värd USD 178M, cirka 1,5 miljarder kronor, i orderingången för Skanska USA Building i andra kvartalet 2016"

Disclaimer: Jag äger Skanska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...