fredag, juni 17, 2016

NCC bygger ut terminal Landvetter flygplats

Till ett beräknat ordervärde om 760 miljoner kronor har NCC fått uppdraget att bygga till utrikesterminalen Landvetter flygplats, Göteborg.
Man skall kunna ta emot ännu större flygplan och man skall kunna hantera ett flöde av resenärer från länder utanför Schengen.

"NCC har lång erfarenhet av att arbeta med stora flygplatsprojekt och stor förståelse för flygplatsverksamheten, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building i Sverige."

Hösten 2016 påbörjar man förberedande arbete och i början av år 2020 skall det hela stå klart. Det passar ju bra inför Göteborgs 400-års jubileum år 2021.

Jag tycker det är en fin order och som aktieägare gläds jag åt att just NCC tar hem den.

Läs mer om NCC hos Avanza.
Läs mer om flygplatsordern hos NCC.  


2 kommentarer:

  1. Jag noterar att både NCC och Bonava gått ner kraftigt efter uppdelningen. Någon är det som inte gillar det här.

    Jag läser också att någon sålt en dryg miljon aktier i Bonava vilket får mig att fundera på syftet med uppdelningen. Var det någon storägare som inte ville ha Housing/Bonava och som behövde en uppdelning för att kunna sälja Housing/Bonava utan att sälja resten?

    Och när jag ändå rantar, varför skapa A och B-aktier i det nya bolaget? Ska inte alla NCC-ägare ha samma rätt till utdelning. Om de delar ut Bonava/Housing och vissa ägare får vissa aktier, och andra ägare får andra aktier, är det då samma utdelning?

    SvaraRadera
  2. Har du någon kvalificerad gissning på vad utdelningen på Bonava kan bli nästa år?

    SvaraRadera