Jag sålde Realty Income

För bara någon dag sedan frågade någon mig om jag inte skulle sälja Realty Income nu när den gått så bra. Jag tänkte snabbt och svarade lika hurtigt att näedå det skall jag minsann inte göra!
Det kan svänga fort.
Jag började köpa Realty Income under 40$ och köpte mycket när dollarn stod kring 6,4 kronor. Direktavkastningen var över 6% när jag började köpa vill jag minnas.
Nu har aktien stigit något makalöst och värderingen är historiskt hög och direktavkastningen är nere på cirka 3,5%
I spåren av Brexit har inte bara aktien stigit utan dollarn har tagit ett stort kliv uppåt också och står nu i 8,52 kronor.

För några år sedan gjorde jag med facit i hand en dundertabbe när jag sålde Axfood då värderingen var ansträngd. Sedan dess tror jag den tredubblats.
Nu har jag inte sålt hela mitt innehav i Realty Income utan jag har sålt en del bara. Stjärnorna står rätt och jag kunde inte låta bli att vikta ned lite nu med den höga dollarn och den historiskt höga värderingen.

Jag sålde på $67,89 med en valuta om 8,52 kronor vilket ger kursen 578,42 kronor. Undrar jag i framtiden om det var en tabbe att sälja nu kan jag googla fram detta inlägg och se vad jag fick per aktie i svenska kronor.

Normalt sett gör jag omviktningar ibland, det är dock första gången jag gör det i Realty income. Planen har varit att behålla den för alltid, inga omviktningar men allt är inte svart eller vitt. Man bör löpande omvärdera och inte vara rädd att ändra sig.
Har jag tur får jag möjlighet att åter vikta upp denna i framtiden till lägre värdering.
Jag har gjort långt över 100% bara på kursuppgången i Realty Income, den har varit en riktig dunderplacering.


17 kommentarer:

  1. Det är aldrig fel att ta hem en bra vinst, speciellt om man tycker att aktien är högt värderad. Kul, nu kan du återinvestera i bättre värderade bolag. Men, du skriver inget om bolagets framtid. Kommer verksamheten att växa in i värderingen och vad tror du om bolaget? För egen del har jag inte läst in mig på Reality Income men vill gärna veta hur du tänker. För om du du tror på bolaget så ser jag ingen anledning till att sälja. Jag sitter i exakt samma läge när det kommer till SCA. Jag köpte för många år sedan och sedan dess har den gått från 90 till 250 kr.

    SvaraRadera
  2. Hur stor del av kakan sålde du?

    SvaraRadera
  3. Hoppas du inte behöver bli missnöjd i framtiden! Har du några planer på vad du tänker investera i istället? Ingen annan utländsk motsvarighet till denna eller liknande som är värd att titta på?

    SvaraRadera
  4. Har du något annat tips på någon amerikanskt aktie som kan göra samma resa?

    SvaraRadera
  5. Även jag funderar på att sälja av. Kanske säljer 1/3 eller hälften. Man "bör" väl nästan få läge att köpa in sig billigare framöver. Den har klättrat lite väl bra senaste året.

    SvaraRadera
  6. OFF TOPIC

    Mycket intressant blogg! bra läsning och spännande att se hur andra tänker och placerar.

    Vad tror du om Castellum och HM nu under sommar börsen efter brexit?

    Jag har ca. 100,000 kr som jag tänkte placea 50/50. Bör jag avvakta och köpa en klump summa när jag tror den står som lägst eller sprida riskerna för att köpa då och då under sommaren?

    SvaraRadera
  7. Hej, har du amerikanska aktier i en KF? Jag tror jag läste om det i något inlägg. Är det bara amerikanska aktier som är bra att ha så i så fall, eller även andra. Jag funderade på att köpa amerikanska aktier för ett tag sedan, men såg sedan det om skatter, och tänkte "orkar inte mer ny info just nu" och struntade i det.

    Bör jag öppna en KF? Om jag vill ha amerikanska aktier alltså.

    SvaraRadera
  8. Känner så väl igen mig! Köpte under maj och juni i år 400 AstraZeneca på GAV 464,00. Skulle ha dem länge var det tänkt... Men så gick AZ upp över 500,00 idag varför jag sålde enligt principen man vet vad man har man inte vad man får... Sedan har jag inte heller riktigt klart för mig AZs beroende av GBP.
    Skönt att inte vara ensam! /Gunilla

    SvaraRadera
  9. HEj Oberoendeinvesterare,
    Jag tycker Realty Income är ett väldigt fint bolag och tror på dem på mycket lång sikt. Jag har kvar majoriteten av mitt innehav.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  10. Hej Peter Å,
    Jag spanar på att köpa något med högre direktavkastning, förmodligen svenska preferensaktier.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  11. Hej Leif,
    bra bolag fortsätter ofta vara bra. Så länge vi har rekordlåg ränta kommer det vara stort sug efter yield och bolag som Realty Income som likt övriga REITs är ett yield case. REITs rör sig i kurs till viss del likt obligationer då de sorteras in i nästan samma fack av investerare i USA. Låg ränta = hög värdering (låg direktavkastning) hög ränta = låg värdering (hög direktavkastning).

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  12. HEj Anonym,
    Hur en aktie går på så kort tid som över sommaren är mycket svårt att sia om. Efter Brexit som du även nämner trodde jag stenhårt på, jag köpte själv en hel del och nu är i vissa fall hela tappet återhämtat och lite till.

    Aktier är bäst på lång sikt. På 10-20 år investerar man i aktier. På dagar, månader, enstaka år spekulerar man i aktier.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  13. Hej Anonym,
    yes, utländska aktier nästan oavsett vilket land de är ifrån är bäst i en KF av skatteskäl och snåriga regler. Vill du läsa mer kan du googla petrusko isk

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  14. Hej Gunilla,
    Det låter förnuftigt. AstraZeneca tror jag har större exponering i GBP än övriga bolag i snitt.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  15. Det finns en del tyska aktier som kan vara intressanta nu, kolla in daimler och allianz, dom har tagit massa stryk och har utdelning om ca. 5-6 procent

    SvaraRadera
  16. Tack, angående KF. Nu kom jag på följande som jag inte har en susning om. Bör jag har amerikanska ETF:er i en KF också då? Och är det någon skillnad om det är utdelande ETF:er eller inte? Tack. Jag tycker att det är mycket svårt att hitta bland alla regler, och det vore ju väldigt dumt att göra bort sig helt med skatter.

    SvaraRadera
  17. -5% sedan du sålde är en liten nedgång men ändå alldeles för dyr aktie i förhållande till kursen på svenska kronan har som jag skrev i ett tidigare inlägg sålt alla mina aktier och med kronkursen och uppgången så blev det långt över 100% + utdelningen, tror själv inte möjligheten att komma in så lågt igen.Utdelningen är bra om man ligger kvar med aktier som köptes för 3 år eller mer men att gå in på denna nivå är inget att rekommendera.Men jag valde att ta vinsten för det finns ingen garanti att kursen går upp och går den ner med ex 10% och kronans kursen faller kan vinsten snabbt var borta. Mvh Roger

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...