fredag, juni 17, 2016

Igår shoppade jag igen

Igår när börsen fortsatte sura fick jag avslut på ett par orders som legat inne en tid och jag passade på att ta in NCC i portföljen igen. NCC-köpet skrev jag om häromdagen, läs mitt inlägg om det.

Utöver det köpte jag alltså igår fler Handelsbanken a för 98 kronor och ett knippe Skanska för 169 kronor. Bägge två ingår ju i Industrivärdens portfölj men jag vill ha exponering direkt i dessa två. Industrivärden som jag klurar på att köpa mer av framöver. Den bjuder på riskspridning och fina innehav. Jag prioriterar dock att köpa Investor i första hand, de bjuder på än mer riskspridning och en mer pålitlig stabil utdelning enligt min bedömning.

Disclaimer: Näe på så här korta inlägg är det nog överflödigt =)


2 kommentarer:

 1. Investor kan jag rekommendera. Har ägt dom sen 2009 och den har gjort mig rik...

  Klokt att även ta in Handelsbanken som är mitt näst största Innehav.

  Lycka till
  Ove

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Mycket intressant blogg som jag följer med stort intresse. Jag har en fråga om utdelningsinvestering. Hur ska man tänka kring månadssparande? Innan körde jag 25000 i månaden procentuellt uppdelad på ett antal fonder. Men för aktier känns det som om det är lite dumt att spara varje månad, vad händer om vi kommer in i en ny uppåtgående period som kanske varar några månader och börsen blåses upp, är det fortfarande klokt att ha månadssparande på aktier? Eller ska jag fylla krigskassan varje månad och köpa när det ges tillfälle, som t.ex. under en nedgång på börsen? Det finns ju gott om kriser här i världen som kan ställa till det under året. Eller ska jag som sagt anamma exakt samma strategi som för fondsparande, att köpa periodvis, både i uppgång och nedgång? Med mina pengar kan jag använda courtage mini på avanza så kostar det inte så mycket... tacksam för svar :)

  /Henke

  SvaraRadera