Björn Davegårdhs ekonomijournalistpris 2016

Tidigare i år gick en legend i branschen bort, Björn Davegårdh som jag tror alla med ens det minsta börsintresse kommit i kontakt med. Det är nog bortåt 20 år sedan jag själv kom i kontakt med honom för första gången och det var via en analys han skrivit i någon tidning, jag minns inte vilken. Han var med i många många år och skrev för olika tidningar, faktiskt var det han som grundade tidningen Börsveckan och han var även DIs förste börskrönikör någonsin.

I Björn Davegårdhs minne har ett årligt ekonomijournalistpris instiftats med DIs skapare Hasse Olsson och Tore Davegårdh som jury.

I samband med dagens analytiker och journalistranking med Financial Hearings delades det första priset ut.

2016 års och det första någonsin i Björn Davegårdhs minne, ekonomijournalistpris tilldelades daradamdadamdaaa (fanfar alltså..): Peter Benson
 Peter Benson som lite likt Davegårdh syns lite här och var i börssammanhang. Nu senast aktuell i den omåttligt populära podden Sparpodden och som börskrönikör på SvD.

Stort grattis till Herr Benson! En mycket välförtjänt mottagare av detta anrika pris.


1 kommentar:

  1. Ja jag tycker också det var en värdig vinnare för en utmärkelse. Har många sunda tankar kring bolag och aktier.

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...