tisdag, maj 03, 2016

Vad är det mest onödiga du köpt?

Jag var inne och surfade på en bra blogg jag följer och såg en kul fråga en läsare ställt. En fråga som direkt fick mig att tänka på ett minne från när jag var grabb.

Vad är det mest onödiga du köpt?

När jag var dryga 20 år köpte jag stora kromade fälgar och däck för 25.000 kronor till min bil. Visst hade jag stor glädje av dem men pengarna att betala med tog jag från Aktiedepån. Min depå är värd över 10x mer nu än då så lite vårdslöst skulle man kunna säga att de där fälgarna har kostat mig 250.000 kronor.

Dela gärna med dig, vad är det mest onödiga du köpt?

14 kommentarer:

 1. Mitt onödigaste köp.. Bil till mitt ex när hon fyllde 25. Pengar rätt i sjön :).

  SvaraRadera
 2. Mitt förra slösa-jag har under ett par år köpt jackor för flera tusen kr styck, något som som jag inte skulle gjort idag men jag får nog ändå säga att jag är väldigt glad för att få ha så fina klassiska jackor i min garderob idag.
  Annars har jag nog inte köpt så mycket onödigt dyrt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ens nära botad om du har "klassiska" jackor i garderoben

   Radera
 3. Det är svårt, men en Blu-ray-spelare kommer högt på listan! Köptes för att kolla en säsong av Bron, sedan har den legat och dammat. Kanske ska följa mitt eget råd och sälja den...

  Eller ett Nintendo Wii med Wii Fit och en massa tillbehör till fru Maxa Allt när hon var gravid. Den står fortfarande och samlar damm. Skulle sålt rubbet för länge sen men nu har det gått 6 år och barnen är stora nog att börja spela så det fick vara :)

  SvaraRadera
 4. Bilar, jackor, TV-spel. Goa grejer.

  Fler godsaker! =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Nespresso, väldigt lite använd.

  SvaraRadera
 6. Hej Anonym,
  Nespresso det är kaffemaskinen som använder små poddar va? Ja den känns oerhört överflödig.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 7. Köpte en gång en dator som jag knappt använde.

  SvaraRadera
 8. Ett Nintendo 8-bit. Trodde det skulle vara lika kul som 1990. Det var det inte.

  SvaraRadera
 9. Många i min närhet skulle nog kalla mina klockor mina onödigaste köp. Själv tycker jag nog Shelton Petroleum var mitt onödigaste köp, men det visste jag ju inte då :) På tal om klockor, så blev jag starkt ifrågasatt av en gammal kollega som tycker jag var dum i huvudet som kunde lägga upp emot 40.000 kronor på EN klocka. Men när jag bad honom räkna ihop hur mycket han lägger på tobak, snus och på sin bil på ett år eller två, så var han ju upp och förbi mina klockors värde. Även om jag inte skulle kalla mina klockor en investering, så har jag ändå ändå några bra arvegods till mina barn.

  SvaraRadera
 10. HEi,
  Tack för en väldigt interessant blogg !
  Aktier i Gripen Oil & Gas är det mest onödiga jag köpt.

  SvaraRadera
 11. Det är troligen alla hushållsmaskiner som är knappt använda. Glassmaskin, brödbakmaskin, etc, etc. You name it.

  Trevlig helg

  //Krusse

  SvaraRadera
 12. Ett par väldigt högklackade, snygga sandaletter i rött lack. Kan tilläggas att de numera utgör en prydnad i bokhyllan (nåt måste man ju göra med dem när de var så dyra).

  SvaraRadera
 13. Har köpt ett par stycken dvd spelare genom åren som stått oanvända tills dom slutat fungera och jag köpt en ny.

  Har även köpt en massa tv och datorspel som jag aldrig spelat, men det är mer för att kompensera för att jag aldrig fick det som barn. Har kostat mig ett par tusen men jag antar att en psykolog hade varit mycket dyrare ;)

  SvaraRadera