måndag, maj 02, 2016

Tilldelning Oscar Properties preferens serie b

Som väntat blev emissionen till allmänheten övertecknad. Det var ju bara 25 miljoner man tog in och enda syftet med emissionen till allmänheten var just att säkra en ägarspridning inför noteringen av preffen.
Tidigare tog man ju in hundratals miljoner i en emission av samma preff via några få större spelare så det finns betydligt fler än de här 50.000 st aktierna man nu sprider ut hos oss småsparare.

Minimum antal att teckna för att delta i emissionen var 20 st och det verkar vara det antal alla har fått för Oscar Properties meddelade att de har fördelat aktierna på 2500 personer.

För egen del kan jag bekräfta att jag har fått 20 st i emissionen. Jag tecknade betydligt fler men förväntade mig inte att få mer än 5000-10.000 kr (10-20st) då det var så uppenbart att det skulle bli stor efterfrågan på dessa.

Första dag för handel är 16/5.

Disclaimer: Jag äger Oscar Properties preferens och numera även Oscar Properties preferens serie b.


16 kommentarer:

 1. Grattis!

  Jag tecknade mig på fyra konton, hustruns två och svågerns och ingen av oss fick tilldelning så det blir till att köpa efter handelsstart om de inte flyttar på sig för mycket.

  SvaraRadera
 2. Hur ser du tilldelning, ser inget i min depå

  SvaraRadera
 3. Via Avanza eller Nordnet? Jag har inte hört något från Avanza ännu...

  SvaraRadera
 4. Tecknade mig för en liten post på avanza, men inte fått något meddelande om tilldelning. Innebär detta att man blir utan?

  SvaraRadera
 5. Tur jag såg ditt inlägg, hade tecknat både på min isk, kf och båda barnens kf's gick in och gjorde portföljrapport och såg att jag fått tilldelning i alla tre. Har handlat rätt friskt senaste tiden så det saknades täckning på ett av barnens depåer så fick bli ett litet extra kapitaltillskott, så tack för påminnelsen.

  /joakim

  SvaraRadera
 6. Kamrater,
  Hos Avanza ser man det om man skapar en portföljrapport. Bums iväg och skapa en sådan. Ni har säkert fått ni också, jag håller tummarna för er.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 7. Såg nu även att frugan fått minimitilldelning på sin depå, så totalt 5 tilldelningar, känns ändå som det måste varit rätt ok chans till tilldelning. Skulle gissa på att även om det var övertecknat så är har det inte varit samma hajp som när #tecknasälj gänget är igång.

  /joakim

  SvaraRadera
 8. Fick 3*20 på Avanza, tack för tipset om portföljrapport

  SvaraRadera
 9. Går ej att göra någon rapport ikväll men får göra imorn bitti.

  SvaraRadera
 10. Kan inte skapa en portföljrapport förrän kl 8 imorgon bitti men pengar är inte draget från isk:en så man blev väl utan.

  Mvh
  Elizium

  SvaraRadera
 11. ahh, "rapportservern är stängd nattetid" ... får otåligt vänta till imorgon ...

  SvaraRadera
 12. Idag är jag tvungen att ändra mitt tidigare uttalande :-) Jag fick tilldelning på två av sju konton vilket ändå gav en skaplig tilldelning trots allt.

  SvaraRadera
 13. Min tilldelning blev också 20, men den syntes inte på mitt konto hos Avanza förrän idag.

  Ha en bra dag.

  //Krusse

  SvaraRadera
 14. Tjena igen,

  Jag fick tilldelning på 20 st iallafall :)

  Mvh
  Elizium

  SvaraRadera
 15. Fick 0 st, utan förklaring, tecknade 80 st

  SvaraRadera
 16. Verkar ju rätt så slumpmässigt vem som får och inte. Själv hade jag signat upp för 20 på två konton och 30 på ett konto. Fick 20 på alla. Kan tiden påverka månne...? Först till kvarn liksom.

  SvaraRadera