Handlat på rean

Idag fortsatte börsen backa och OMXS30 stängde på -0,76% för dagen. Samtidigt har det varit en fantastisk vårdag med sol och värme. Jag har varit ute en stor del av dagen med familjen och vi har haft det underbart.
Ändå har jag köpt en del aktier på rean.

En stund efter öppning i förmiddags kollade jag snabbt börsen och såg att den backat en del. Jag lade då in orders till än lägre kurs och när jag nu checkar depån så här på kvällen efter en god grill ser jag att jag fått avslut på alla tre orders.

Atlas Copco b strax under 184 kronor, Handelsbanken a för dryga hundringen och Xact OMXSB utd kring 363 kronor. Förhoppningsvis blir det ännu billigare den närmsta tiden men jag är nöjd med dagens köp oavsett.

Maj är en tung utdelningsmånad för mig och jag får in en rejäl slant på depån. Jag planerar bla att köpa mer Skanska och Johnson & Johnson. Den senare har stigit en del på sistone och även om jag helst pyntar kring $100 för den så är jag bekväm med nuvarande kurs om cirka $113. Det är ett fantastiskt bolag och om 50 år har det ingen större betydelse om jag pyntade $100 eller $115 idag.
Johnson & Johnson har en jättefin verksamhet med framtiden för sig och dessutom är de superkvalitet rakt igenom med starkast tänkbara finanser och mycket god historik.
Ett bolag jag verkligen vill äga!


5 kommentarer:

  1. Hej Petrusko.
    Vad tycker du om Procter & Gemble aktie långsiktigt vid dagens kurs? Du äger inte den själv men vad tycker du om den?
    Mvh.jacke77

    SvaraRadera
  2. Hej jacke77,
    PG har en fin verksamhet som borde hålla även i framtiden. De har dock haft en tuff tid då de inte presterat särskilt bra. Vet inte om de ryckt upp sig på sistone men noterar att de nu handlas till 52 week high.
    Utdelningsandelen är väldigt hög även om man räknar med betydligt högre vinst för innevarande år.

    Det är nog inget fynd i alla fall.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Njae, 113 dollar för JNJ känns lite mycket. Hoppas på lite billigare i sommar/höst.

    SvaraRadera
  4. Ett tips är att du kan använda dig av notiser i telefonen om en köporder går igenom eller inte. Iallafall om du har iPhone... :-)

    Med vänlig hälsning,
    www.västkustinvesteraren.se

    SvaraRadera
  5. Hej Petrusko!

    Har nyss börjat skapa en aktieportfölj med fokus på utdelning. Är lite osäker på vilka aktier jag ska ge mig in på, har läst på en del och kommer satsa på företag som är ledande i sin bransch eller har möjlighet att växa stort.

    Min portfölj kommer se ut såhär:

    Kärninnehav: Castellum, HM, ratos, investor och Johnson & Johnson
    Mellanstora innehav: Kinnevik, Fortum, Akelius, Nordea, Apple, Beijer Alma, Heinz, Microsoft, Coca cola, Pepsi
    Små innehav: Assa abloy, Nobina, Inwido, Clas ohlsson, Byggmax, björn Borg.

    Hur tycker du riskerna och utspridningen ser ut på den portföljen?
    Har jag valt för många företag till en början? Känns svårt, man vill få med lite av allt ju.

    Mvh
    MiljonärInom10år

    ps. Din blogg är grym!!!

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...