lördag, april 30, 2016

Warren Buffett, Berkshire Hathaway årsstäma Live


 Idag är en speciell dag. För första gången i historien sänds Berkshire Hathaways årsstämma live och det är Yahoo Finance som står för kalaset. Yahoo Finance är världens största websajt i genren ekonomi. Jag använder den dagligen och tycker den är toppen.
Dagens sändning gör ju inte att man gillar Yahoo Finance mindre direkt, tummen upp till dem!

Länk till sidan där det kommer live streamas: https://finance.yahoo.com/brklivestream
Klockan 16:00 svensk tid drar det igång och förbered er på flera timmar av Buffett och hans parhäst Charlie Munger.

Berkshire Hathaway har två aktieslag. Klass b som just nu handlas kring 145 dollars. Detta aktieslag togs fram för att även småsparare skall ha möjlighet att vara ägare. Cirka 4000 personer äger den hos Avanza.

Berkshire Hathaway klass A som är den ursprungliga aktien och aldrig splittats, den handlas till betydligt högre kurs per styck och hos Avanza finns det 18 st personer som äger denna aktie.


4 kommentarer:

 1. Uppskattar att läsa din blogg. Ambitiöst, fokuserat och roligt presenterat.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 2. Tjena Lars,
  Kul att höra, tack för det.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Hade dom inte stämma nyss?!

  SvaraRadera
 4. Tänk vad trevligt om fler amerikanska index skulle baseras på börsvärde och inte aktiekurs. Då skulle vi nog se fler splittar och livet skulle underlättas stort för oss småsparare. Att betala 1,75 miljoner kronor per aktie är ju inte på kartan för de flesta av oss. Jag skulle nog kunna tänka mig att även många storsparare gärna skulle vilja välja poster med lite högre noggrannhet än så.

  SvaraRadera