tisdag, april 19, 2016

Svolder aktieträff

Ikväll skulle jag varit på Aktieträff i Uddevalla och lyssnat på Ulf Hedlundh från Svolder.
Tyvärr drog det ut på tiden på jobbet idag och när jag väl kom loss var det för sent för att hinna till träffen i tid.
Riktigt surt. Jag har lyssnat till Hedlundh flera gånger tidigare och finner honom alltid lika intressant. Han är en duktig finansman och har sunda tankar kring placeringar och brukar också ha rimliga tankar kring världsekonomin.
Jag brukar rekommendera läsning av VD-ordet från vissa bolag och ihop med Fast Partner är Svolders de jag främst rekommenderar. Riktigt bra tankar och åsikter om aktier och ekonomi. Har du inte läst dessa tycker jag att du skall göra det, VD- ordet i årsredovisningen alltså.

Svolder är ett fint investmentbolag och hade bara direktavkastningen varit högre hade jag nog haft dem i portföljen.

Ja ja, nu behöver man inte gråta värst över den missade träffen. Ulf Hedlundh var ju med på gårdagens börslunch. Kolla in klippet nedan:

4 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med är aktieägare i Svolder alltid lika roligt att läsa VD har ordet. Här sker en kommunikation som gör att man verkligen känner sig som delägare. Svolder är ett bolag som jag alltid har trivts i. Här finns en fin analyskapacitet, och en genuin förståelse för riskhanteringen.

  Bara en sådan sak som att Hedlund brukar underteckna sina skriverier med Er tillgivne. Jag har alltid upplevt att han har haft aktieägarnas bästa för ögonen. Jag har plussat för bolaget under den tiden jag kommenterat på aktiebloggar.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 2. riktigt kul o höra honom säga "man ska vara långsiktig", verkar som en klok man!

  SvaraRadera
 3. Vart i Uddevalla och för vem skulle han föreläsa? (Jag bor i Uddevalla) :)

  SvaraRadera
 4. Hej David,
  Aktiespararna stod för eventet. De har sådana här träffar flera gånger per år. Jag har varit där förut och det är i en skola, centralt. Kolla på Aktiespararnas websida.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera