måndag, april 25, 2016

Händelserik vecka Atlas Copco

26/4 bolagsstämma
26/4 rapport för första kvartalet 2016
27/4 X-datum för vårens utdelning om 3,15 kronor per aktie*

Ja, det är minst sagt en händelserik vecka för Atlas Copco!
Enligt SME direkt är förväntningarna ett resultat före skatt om 4.160 miljoner kronor för det första kvartalet. Investor som redan rapporterat visar tro på Atlas Copco och har köpt aktier för 125 miljoner kronor i kvartalet.
Marknaden har gått från att vara ganska pessimistisk till aningen mer positiva toner. Senaste månaden har Atlas Copco b stigit knappt 11%. Att jämföra med OMXS30 som stigit 2%. Under samma period har industriindex stigit med cirka 4%.

Förväntningarna är ändock inte höga, 4.160 miljoner är något lägre än föregående års  4.287 miljoner kronor.

Mer om Atlas Copco hos Avanza.

*X-datum är första dagen en aktie handlas exklusive rätt till utdelning. Vill man erhålla utdelningen måste man äga aktien vid stängning närmsta handelsdag innan X-datum.


5 kommentarer:

 1. Kul med lite mer utdelning den här veckan :-)

  En helt orelaterad fråga som du kanske svarat på tidigare - Har/Ska du teckna dig för Resurs Holding? Funderar på att göra det på kort sikt, men är osäker. Egentligen väldigt mycket högre risk än jag brukar ta men det känns som ett attraktivt introduktions-pris och många rekommenderar att teckna.

  SvaraRadera
 2. Tja! Köper du före eller efter rapport?...:)

  Mvh Ola

  SvaraRadera
 3. Hej Linus,
  Nej jag tecknar inte Resurs. Jag tecknar sällan vanliga IPOs då mitt krav kring historik och utdelning ej uppfylls av bolagen. Det är främst preferensaktier jag deltar i om jag tycker de är sunda.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Hej Ola,
  Jag har storhandlat Atlas Copco från det att de gick under 200 kr i slutet av förra sommaren ner till cirka 165 kronor och en bit upp igen. Nu sitter jag med en rejäl stek Atlas Copco b och tänker mig att jag skall hålla den en mycket lång tid.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Tack för ditt svar Petrusko. Håller med dig men nu tar jag lite lekpengar och ser hur det går, förlorar förhoppningsvis mindre än om jag satsar allt på rött. Life on the edge ;-)

  Tack för en utmärkt blogg. Den har hjälpt mig massor när jag byggt min (tråk-)portfölj som kommer få ligga och snurra en lång tid framöver.

  /Linus

  SvaraRadera