onsdag, april 06, 2016

H&M rapport Q1 2016

Hennes & Mauritz släppte idag rapport för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, för perioden 2015-12-01 till 2016-02-29.
Det var överlag en bra rapport med ett rörelseresultat på 3270 miljoner, knappt 200 miljoner över förväntan. Omsättningen på 43691 miljoner var känd sedan tidigare och det var marginalen som var högre än analytikernas prognos.

Man fastslog planen att öppna cirka 425 butiker i år och nu i april öppnas bolagets 4000:e butik, i Indien. En accelererad lansering av onlineförsäljning meddelades också med plan på flera nya intressanta marknader den närmsta tiden. Onlineförsäljningen utvecklas väl och bidrar snabbt med ökad omsättning och vinst. Totalt 11 st nya marknader kommer onlinehandeln lanseras på under 2016 varav bla: Sydkorea, Japan och Kanada, starka marknader!

Mars månads försäljning var sämre än väntat men totalt sett tolkades dagens information positivt och aktien stängde +5,43% på 279,6 kronor.
Det goda resultatet i Q1, den höga expansionstakten mm gav marknaden stärkt tro på helårsresultatet. Det är en god outlook H&M visar upp i dagens rapport.


5 kommentarer:

 1. Stabilt. Lagom nöjd att man ökade på 266!

  SvaraRadera
 2. Känns bra att man lyckats jobba dig upp till 10% H&M i portföljen sen i somras.

  SvaraRadera
 3. Vet inte hur jag ska kommentera men HM måste vara det enda företaget där man 3e kvartalet i rad minskar sin intjäning och samtidigt hyllar alla rapporten som mycket bra?

  SvaraRadera
 4. Med hänsyn till anonym 01:12 ........Säger som Jan Banan... "Är det här spännarbussen till Tallin?...det blev alldeles tyst. Då har vi kommit rätt".

  SvaraRadera
 5. Hej Anonym,
  Kursutvecklingen på en rapport handlar om förväntningar. En aktie kan stiga jättemycket på en rejäl förlust om förlusten väntades vara än värre.
  Beträffande H&Ms rapport så är den bra, den underliggande verksamheten går starkt. Valutaeffekt och engångskostnader slår olika kvartal till kvartal.
  Som jag skriver i inlägget ligger väldigt mycket i outlooken, aktien handlades upp på god outlook och stärkt tro på 2016.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera