torsdag, februari 18, 2016

Jag har sålt mina sista Teliasonera

Under en tid har jag minskat i Teliasonera. Dels för jag ser bättre potential i annat och dels för att utdelningen kommer sänkas de kommande åren.
Det kan tänkas bli en extrautdelning när de fått betalt för verksamheter under avyttring och det är naturligt att utdelningen sänks när en stor del av verksamheten avyttras. De genererar ju inte lika mycket pengar som tidigare, då kan de heller inte behålla utdelningen.

Jag vill inte äga Teliasonera.
Exklusive utdelningar har jag gjort en förlust på att sälja kring dessa nivåer.

14 kommentarer:

 1. Alltid OK att ta en förlust. Det är lite av investerandets själ. Har du rätt 60%, och kan hantera dina förluster finns det massor av pengar att tjäna.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 2. Håller med om att sänkningen av utdelningen är en rejäl downer.

  Dock har jag gjort det motsatta, gått in i & successivt ökat när dom var nere under 39,50kr. Mest för vad utdelningen var fram till senaste rapporten, men även för att jag har stort förtroende för nya Sverigechefen, Helene Barnekov.

  SvaraRadera
 3. fast det där stämmer ju inte riktigt, mycket av vinsterna fick ju inte telia ut. utan de var fast i länderna som de håller på och avyttrar och de fortfarande är så hur mycket påverkar det då igentligen?

  SvaraRadera
 4. Har varit tveksam till TeliaSonera ett tag nu, och valde att sälja idag. Säljer med minimal förlust.

  Jag tror att vi ska ner mer 2016, även om de senaste dagarna har sett bra ut. Pengarna som frigjordes vid försäljningen av TeliaSonera kommer jag med största sannolikhet använda till att ta in Atlas Copco i portföljen när de droppar ner till nivåer vi såg för någon vecka sedan. :)

  Mvh
  Linus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Telia ska jag sälja när den kommer upp till 46sek. Om den händer någon gång. Har pengar att ladda i atlas och andra bra långsiktiga aktier. Vill inte sälja telia med förlust just nu. Jag hoppas på uppgång under närmaste årena.
   Mvh.jacke

   Radera
 5. Hej anonym,
  Avyttrar... De kommer alltså överlåta verksamheten till annan part i utbyte mot pengar. Inga pengar fast här inte.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 6. Tjena Linus,
  Då håller vi tummarna för Atlas. Den tror jag kommer vara en kalasinvestering på lång sikt.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 7. Glad att jag sålde mitt begränsade innehav när jag gick med 3% vinst. I telekommunikation håller jag mig till Tele2, som det verkar gå avsevärt bättre för med bättre framtidsutsikter.

  SvaraRadera
 8. VD och finanschefen har köpt på sig rejält nu när den gick ner. Har kvar mina och skördar utdelningen. Tycker det är helt ok att få 5% utdelning t ex efter en sänkning.

  SvaraRadera
 9. Jag köpte Telia nyligen. Ser den ungefär som en inflationsskyddad preferensaktie eller obligation. Nån tillväxt lär man inte få men en trygg utdelning två gånger per år.

  SvaraRadera
 10. Jag är på Utdelningsseglarens linje. Har inte jättemycket Telia för tillfället men tycker också att ca 5 % DA (efter sänkning) är helt okej. Sen är väl spekulationerna om sånt utdelning känd sen länge och delvis inprisad i kursen?
  Har man däremot en snittkurs på 50 kr + så förstår jag att det är surt just nu.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Jag sålde med telia tidigare i dippen med förlust. Omfördelade en del till tele2 som har typ samma direktavkastning och jag upplever har större kurspotential. Ligger en del likvid med resten. Telia tror jag kommer gå ner mot 30 sträcket framöver, då kan det bli läge för långsiktigt köp

  SvaraRadera
 12. För att äga obligationstelia vill jag ha 7%, dvs jag är beredd att betala 28:-
  /Sven

  SvaraRadera
 13. Är Telias problem egentligen ägarstrukturen, med stort statligt ägande? Påverkar både strategi och hur investerare ser på bolaget.
  Personligen tycker jag att Telia har potential. Satsningen österut har gått snett, men affärer är affärer, ett risktagande.
  Telekom är nervsystemet i vårt samhälle och någon gång borde ju även Telia lyckas hitta tillväxt, som en blind höna i en fågelfröbutik :-)
  /Magnuq

  SvaraRadera