söndag, februari 14, 2016

Börsveckan som gått. V6 2016

Veckan har varit väldigt volatil och bjudit på dagar av rejäl uppgång som nedgång men när hela veckan kom till sin ända vart det mest ned. OMXS30 backade dryga 3% i veckan.
Något som skapat stora rubriker i veckan är att Michael Wolf fick sparken från Swedbank. Ordförande Anders Sundström har under veckan kommit med vitt skilda förklaringar till varför vid olika tillfällen. Man behövde förnyelse, man var missnöjd med bankens digitala satsning, Wolf hängs ut för fastighetsaffärerna som toppar i Swedbank gjort. Den senaste förklaringen innefattar även polisanmälan mot Wolf.

Oavsett vad som skett och om Wolf är offerlamm eller en bad boy reagerar jag starkt över Anders Sundströms sopiga hantering av det hela. Hur det hanterats och hur man kommunicerat. Nej, det blir inget förtroende från min sida i alla fall.

Jag bloggade om att man inte behöver vara smartast i stan för att lyckas på börsen: http://petrusko.blogspot.se/2016/02/aktiespar-kraver-inte-hog-iq.html

Akelius släppte bokslutrapport och jag kommenterade den. http://petrusko.blogspot.se/2016/02/akelius-residential-bokslutskommunike.html

I veckan blev jag med ett nytt innehav. http://petrusko.blogspot.se/2016/02/nytt-innehav-k2a-preferens.html

Peter Benson tipsade om Affärsvärldens artikel om Aros Quality group och gubbarna bakom bolaget. Den var fantastisk, jätteintressant och vilka entreprenörer sen! http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3114273.ece#.Vr-L8LDhMgQ.twitter

I övrigt har jag inte läst så mycket, varken bloggar eller nyheter för jag har varit utomlands i veckan och fokuserat på annat.

2 kommentarer:

 1. Agreed! Otrolig sopig hantering av bytet på Swedbank. har själv gått förbi och nästan gapat åt löpsedlarna man sett. Helt jäkla otroligt!

  Du skrev för ett litet tag sedan att preffar för tillfället sjunker inte på grund av att de är "dåliga" eller att det för bolaget går dåligt, utan på grund av räntesituationen samt att utbudet av preffar ökar och kraven på direktavkastning förändras. Har du några teorier om huruvida preffar kommer fortsätta falla ett tag till?

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym,
  På lång sikt lär räntan stiga och med den backar preffar. Men på några års sikt tror jag att vi kommer ha låg ränta. Det är svårt att sia om men preffar har kommit ned en god bit, till nivåer som när vi senast såg dem hade vi ett högre ränteläge än nu. fast det är klart, i priset är ju räntebanan inräknad, att man man förväntar sig fortsatt nedgång.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera