Johnson & Johnson Q3-rapport

Idag innan amerikanska börsen öppnade släppte JNJ sin rapport för det tredje kvartalet. Den mottogs ok eller ljummet beroende på hur man ser på saken. Aktien stängde ned cirka 0,5% vid dagens slut men S&P500 stängde ned än mer på ca -0,7%.

Man rapporterade ett justerat resultat om $1,49 jämfört med väntade $1,44. Ej justerat för negativ valutainverkan var resultatet $1,2. Jag tycker det är bra att man pratar i termer "justerat resultat" och fokuserar på det. Valutan svänger upp och ned över tiden och det är den underliggande verksamheten som är intressant.

JNJ passade även på att höja guidance för 2015 till $6,15 - $6,20 vinst per aktie. På nuvarande utdelning om $3 är utdelningsandelen ca 49% vilket är mycket starkt!. Aktien stängde idag på $95,48 vilket ger ett p/e-tal om cirka: 15,5, BOOM, det är bra pris!

Går man in och tittar närmre hur de olika delarna presterat i kvartalet ser man att medical devices och Pharmaceuticals tappat omsättning marginellt, 0,3% respektive 0,9% justerat för valutaeffekt. Consumer delen ökade 3,1% justerat för valutan och klockade in $3,3 miljarder under kvartalet och är det mindre affärsområdet med cirka halva omsättningen av de andra som ligger på $6,1 och $7,7 (medical devices/pharmaceuticals).

Man passade på att lansera ett återköpsprogram på $10 miljarder. JNJ har superstarka finanser och med sin AAA kredit rating i princip obegränsad tillgång till finansiering. Således kan de med lätthet återköpa aktier för 10 miljarder dollar och ändå ha möjlighet att göra flera förvärv, stora som små! 

I ett kortsiktigt perspektiv kanske vissa hoppades och önskade mer men jag som långsiktig ägare är nöjd med det Johnson & Johnson rapporterade idag.

Länk till rapporten i sin helhet: http://www.investor.jnj.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=936293

 Länk till kortfattad info om rapport/guidance på svenska hos Avanza.

4 kommentarer:

  1. Vilket bolag, tuffar på! Ska ha detta som kärninnehav, har ökat en gång och kommer göra det många gånger till framöver.

    Allt gott
    /DanielWikstrom

    SvaraRadera
  2. $6,15 - $6,20 är väl före tax and special items därmed inte vad man kan dela ut?

    SvaraRadera
  3. Hur ser du på återköp istället för utdelning?

    SvaraRadera
  4. Tjena 5 miljoner,
    ÅTerköp istället för utdelning är inget för mig. Jag investerar enbart i värdepapper som ger återkommande utdeling.

    Återköp i kombination med utdelning som i många amerikanska bolag, tex JNJ är jag generellt positiv till.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...