Bytt Hemfosa mot preff med högre DA

Jag har under en tid sålt Hemfosa preferens i omgångar, Anledningen är att jag får bättre direktavkastning i andra placeringar till en risk jag tycker är rimlig. Just nu handlas Hemfosa till 166 kronor och med en utdelning om 10 kronor är direktavkastningen ca 6%
Idag sålde jag min sista lilla slurk Hemfosa pref.

Istället köpte jag mer Alm Equity preferens som ger betydligt bättre direktavkastning. De har redovisat ok vinster under några år och de har en mycket god outlook. Aktien handlas nu till 109 kronor och utdelningen är 8,4 kronor, en direktavkastning om ca 7,7%
Nästa utdelning har dessutom X-date om bara någon vecka, 29/9.

Jag gillar Alm Equity och dess preferensaktie, den har en ok risk/reward men man får hålla koll på marknaden bolaget verkar på. Den kan försämras drastiskt och resultera i högre bolagsrisk. Just nu ser det dock ut som bolaget har flera goda år framför sig. Stamaktien har redan gått starkt senaste åren men bolaget har som sagt mycket fin outlook så den kan vara värd en titt. Själv håller jag mig till preffen, utdelningsnörd som jag är.



8 kommentarer:

  1. ALM är klart intressant men även Akelius ligger lågt som attan, nu under 300. Hade jag mycket likvider skulle de parkeras där! Det skiljer ganska precis 1% men betydligt mer i risk enligt mig. Om jag ska leta höga direktavkastningar nu så tycker jag SAS preff ger bättre risk-reward även om den har högre risk än ALM

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Det vore intressant om du hade möjlighet att publicera en lista över dina innehav, fast med kurser som du anser är en rimlig nivå att fylla på i. Är det något du har funderat över att ordna?

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym,
    Tack för din kommentar. Jag tycker att alla innehav som jag har nu är köpvärda på lång sikt. Om jag haft Axfood hade jag sagt att den är dyr nu men jag sålde ju den för något/några år sedan när jag tyckte den var dyr och tänkte köpa tillbaka billigare... Sedan dess har den gått som en raket.

    Nästa gång jag äger Axfood kommer jag ej sälja med plan att köpa åter billigare. Har bestämt mig för att inte göra så. Det är ej långsiktigt och det är svårt att tajma.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  4. Hej först tack för inspiration och lärdomar.

    Hej Jag har tänkt börja med att placera 1500kr och sedan månadsspara 1000kr. Vilken skulle du rekommendera då av blackrock, global x eller pimco att börja med? Eller rekommenderar du någon annan ?

    SvaraRadera
  5. Hej först tack för inspiration och lärdomar.

    Hej Jag har tänkt börja med att placera 1500kr och sedan månadsspara 1000kr. Vilken skulle du rekommendera då av blackrock, global x eller pimco att börja med? Eller rekommenderar du någon annan ?

    SvaraRadera
  6. Hej unknown,
    Jag tycker du skall kolla in Akelius preferens. Låg risk men ändå goda 6,7% direktavkastning. Utdelningen betalas kvartalsvis. Jag skrev precis ett inlägg om denna, kolla in det: Mina topp 3 preffar just nu.

    Mvh

    SvaraRadera
  7. Hej Petrusko,

    tycker Hemfosa preff är bättre än Alm, pga lägre risk och så är kursen stabilare än Alm. Hemfosa är den preffen som har sjunkit minst. Min kalkyl är kursutveckling + utdelning = resultat för min kapitalutveckling. Då står sig Hemfosa än så länge mycket bättre än Alm.

    vänlga hälsningar

    rudde

    SvaraRadera
  8. Tjena Rudde,
    Jag förstår dig, det är nog väldigt många som väljer Hemfosa över Alm. Den är populär bla pga rimlig risk. Jag väljer dock Akelius framför Hemfosa då de har ännu lägre risk i sina bostadsfastigheter men ändå bättre direktavkastning.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...