Superlånet hos Avanza

Jag har kredit hos Avanza och använder mig av deras "Superlånet" där jag betalar 1,75% ränta. En rimlig ränta och en tjänst jag uppskattar. Min förhållning till belåning är ganska (mycket?) konservativ och jag har under 5% belåning sett till min totala portfölj.

Superlånet fungerar så att om man håller sig under en viss belåningsgrad så får man det och den låga räntan som hör till. Om belåningen överstiger en viss nivå ändras räntan till en riktig dyring på bortåt 6%. Jag brukar se till att ha en bred marginal till den där gränsen för att undvika behöva sälja vid illa tillfälle för att hålla mig under gränsen.

Som jag skrivit om tidigare har jag ofta köporders inne i systemet med lång giltighetstid, flera månader allt som oftast. De här orderserna är pengar jag inte har för tillfället utan pyntar dem med superlånet om jag får avslut. På sistone har flera sådana här orders gått igenom och jag är nu nära den där gränsen jag inte vill passera, då räntan isf blir jättehög på mitt lån.

Turligt nog är det snart löning och jag har utdelningar på ingång så det skall nog inte bli något problem. När jag häromdagen fick avslut på min långa order på Atlas Copco b på 200 kr raderade jag alla övriga långa orders men lade in en ny på Atlas till 198 kr.
Idag fick jag avslut på den ordern också. Det går bra nu =) Antaget en VPA om 12 kr per 2015 så har jag köpt Atlas för p/e ca 16,7. Billigt!

Trots att jag är nära gränsen för Avanzas Superlån har jag ändå lagt in ett par nya orders i Atlas Copco b, går de igenom är det ett angenämt problem.

6 kommentarer:

  1. Ja, det gör riktigt ont i själen när man trillar över gränsen och får betala den höga räntan på HELA lånet och inte bara den delen som sticker ut över gränsen.

    Ett tips är att skaffa flera ytterligare konton som du kan låna på. Så om du hamnar över lånegränsen så är det bara att belåna det andra kontot och föra över pengarna till det kontot som är "överbelånat". Då gör det inget att det är 3,79% ränta om det bara är på en liten summa.

    Vad är din sparkvot förresten?

    Hälsar Utdelningsseglaren
    utdelningsseglaren.blogspot.se

    SvaraRadera
  2. Hej
    Allvarlig fråga , (gillar skarpt ditt bloggande o dyl) trots det inte rör sig om värdpapper el annat - Hur ung är du petrusko ?
    mvh
    Gammling

    SvaraRadera
  3. Hej Petrusko! Tack för en bra blogg.

    Intressant post. Jag gör likadant, men börjar tröttna på Avanza pga det som du just beskriver, att man får betala så otroligt hög ränta vid passage av belåningsgrad (en gräns jag har passerat nu).

    Konkurrenten Nordnet har KnockOut- lånet, räntan ligger på 0,99%, samtidigt som att de är mer flexibla i sina krav för att få tillgång till kredit. Vad tror du om det? Det vore intressant att höra dina tankar kring detta.

    Ha det fint!
    //a

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Har du kollat in Nordnets knockoutlån, 0,99 % just nu. Annat tips: igår tog DI upp preferensaktier och idag togs högutdelare upp.
    MVH

    SvaraRadera
  5. Betalar Du 1,75% ränta på superbolånet i Avanza??
    Själv betalar jag 0,99% + ca 0,5% i ränta för superbolånet i Avanza

    SvaraRadera
  6. Nordnets knockoutlån har ett mycket bra upplägg och premierar lågt risktagande generellt. Lägre risk i lånet är ju lägre risk för både kund och bank. Lägre ränta och mycket bredare erbjudande och flexiblare upplägg än Avanzas Superlånet. Jag gillar Avanza bäst generellt sett och tror att de så småningom kommer pimpa sitt erbjudande.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...