Fortsatt nedgång

Idag fortsatte börsen att backa och USA har öppnat rejält ned också. Det är riktigt oroligt på börsmarknaden nu och kanske får vi mer nedgång redan nästa vecka.
Som jag nämnt tidigare är augusti och september årets sämsta börsmånader och det får vi ju verkligen en slev av nu.

I några dagar i följd har jag lagt in nya ordrar i Atlas Copco b med lägre köpkurs och ett par månaders giltighetstid och har som sagt fått lägga in nya till lägre kurs löpande eftersom jag får avslut hela tiden =)
Igår fick jag avslut på Atlasordern och lade in två nya, varav jag fick avslut på båda idag. 194 kr och 194,5 kr hade jag på mina orders. Nu avvaktar jag lite med att lägga in lång order och planerar att bevaka utvecklingen istället på måndag.

Det är inte bara Atlas som backat på sistone, det mesta har gått ned och vissa aktier börjar se riktigt aptitliga ut nu. Johnson & Johnson handlas idag under $97 vilket är ett riktigt bra pris för den. Exxon Mobil handlas kring $73 vilket jag tycker är en fin entry point om man vill satsa på den. Läs mitt inlägg från häromdagen om Exxon Mobil Corp. Ett annat trevligt bolag som halkat ned till angenäm kurs är NCC. Jag har väntat på att den skall ta sig ned till 240 kr och idag stängde den på 240,6 kr. De kommer sannolikt höja utdelningen för 2015 men räknat på oförändrad så är direktavkastningen nu 5% vilket är bra.

Det kan tänkas bli ännu billigare framöver men om det kan man bara gissa. Att sprida sina köp är en bra strategi för att få ett bra snittpris. Köper man nu kan man ju ha i plan att köpa mer om det backar mer framöver. På så vis får man ett ok snittpris. Tror man att man kan pricka botten är man farligt ute för det gör man bara med tur.

För den som är sugen på USA-aktier har det blivit billigare i dubbel bemärkelse. Utöver att USA-börsen backat ordentligt så har nu även dollarn tagit sig ned en god bit och handlas just nu till 8,38 kr.

Erbjudande från Dagens Industri: En månad för 79 kronor!


Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net

11 kommentarer:

  1. Jag hoppas att vi får se en långsiktig nedgång, det skulle passa mig perfekt! Det känns inte bra att när livets alla stjärnor på himlen står rätt och man precis börjat att långsiktigt spara ja då står börsen på ATH..Känns ju sådär att ha börjat på toppen, började i april. Men ser fram emot en nedgång, desto större fall desto högre avkastning. Lägre inköpspriser, lägre risk, vilket i sig resulterar i low risk = high reward.

    Ska väga om mina aktier, så att alla får ung lika % viktning i min portfölj, ala OMXS50EW fast ett eget litet index "OMXS20EW, dvs ytterligare 5 bolag ska in i denna portfölj (Vill utöka nedanstående samling med Kopparbergs, Lundbergs, Melker schörling som fö handlas till premie så jag har funderat på att bara kopiera dess portfölj samt SCA)

    Köper dessa månadsvis för en viss %-ell summa av min nettolön och kommer så fortsättningsvis göra:
    Atlas copco
    Alfa laval
    Beijer Alma
    Betsson
    Castellum
    Duni
    Handelsbanken
    HM
    Intrium justitia
    Investor
    Kinnevik
    Latour
    Novo nordisk (skall flyttas till KF)
    SKF
    Telia

    Fonder (fördelade ung som världssnittet, räntorna är 10% av hela min portfölj. Korta räntefonden är en buffert för framtida tort krut vid eventuellt nedgång, tyvärr ingen större summa då jag ganska nyligen börjat så kommer nedgången har jag inget extra utöver nettolönen att investera...):

    AMF räntefond lång
    Länsförsäkringar europa index
    Länsförsäkringar global index
    Länsförsäkringar tillväxtmarknad
    Spiltan räntefond sverige
    SPP Aktiefond japan
    SPP obligationsfond
    Swedbank robur indexfond asien
    Swedbank robur indexfond USA

    Vill även skapa en ny portfölj, KF, med utländska utdelningsaktier, främst USA. Men det går bli ett annat projekt en annan tid. Svårt att köpa allt man vill köpa varje månad..Just nu en 7-8 bolag på bevakning för min KF, kända utdelningsaristokrater :)
    Den planerade KF-portföljen ser ut som följande:
    Novo nordisk
    3M
    JnJ
    Colgate-Palmolive
    P&G
    Reality Income
    Fortum
    Unilever

    Tycker jag börjat ganska bra, och ganska sunt med tanke på att jag endast hållit på och påbörjat min kunskapsutveckling om finansvärlden för 3-4 månader sedan.

    SvaraRadera
  2. Hej anonym,
    tack för en köttig och intressant kommentar. Det är en fin samling bolag du nämner och det verkar som du har en sund strategi. Det kommer bli bra på lång sikt.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. varför inte (O) på listan över amerikanska bolag? :)

    SvaraRadera
  4. Det är otroligt genomskinligt att du promotar Avanza nu vilket gör att din blogg tappar trovärdighet och det blir inte lika kul att läsa den. Du har antagligen tagit ett aktivt val kring detta men jag tycker det är trist!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag läst igenom inlägget säkert 5 ggr och jag fattar inte var du får det här med Avanza ifrån? Det nämns ingenstans. Inte ens en antydan.

      Radera
  5. Kan inte annat än att hålla med Fabian. Trogen följare av din blogg en längre tid och har lärt mig mycket. Många av de senaste inläggen har varit "för mycket" Avanza och inte alls i linje med tidigare bloggande, vilket tyvärr påverkar trovärdigheten enormt. Trist som tidigare nämnt!

    SvaraRadera
  6. Varför skulle det påverka trovärdigheten? Bloggen handlar primärt om utdelningar och det blir varken bättre eller sämre på exempelvis Nordnet. Skulle på min höjd kalla Petrusko lite partisk gentemot Avanza, men syftet med bloggen återstår intakt.

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Håller inte med ovanstående diskussion. Under kommentarerna på förra ämnet, Avanzas superlån, så nämner Petrusko följande om Nordnets knockoutlån:

    "Lägre ränta och mycket bredare erbjudande och flexiblare upplägg än Avanzas Superlånet. Jag gillar Avanza bäst generellt sett och tror att de så småningom kommer pimpa sitt erbjudande"

    d.v.s.

    Petrusko säger sakligt att Nordnets knockoutlån är bättre samtidigt som han ärligt säger att han gillar Avanza bäst.

    Vad är fel med detta?

    För övrigt tycker jag själv att Avanza och Nordnet har olika fördelar och följdaktligen är jag kund hos båda :-)
    MVH

    SvaraRadera
  8. Haha! "Påverkar trovärdigheten enormt" säger någon! Vilket skämt. Gillar din blogg Petrusko. Läser den med stort intresse och har fått många bra tips. *Tummen upp*

    SvaraRadera
  9. Skulle vara intressant att följa Anonyms förehavande på aktiemarknaden en tid framöver med denna ambitiösa start i svåra tider.

    SvaraRadera
  10. Typiskt att man fumlade på priset när JNJ var nere på 82$! Men man får vara nöjd med BNS för 39,84... men känns tråkigt när kvalitet som JNJ slumpas 10% under öppningen att man sumpar bort det! Men det bjöds på många fina tillfällen idag!

    Mvh Johan

    SvaraRadera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...