Senaste aktieköpen

Jag får utdelningar minst sju gånger per månad och dessutom sätter jag in pengar varje månad vid löning. Allt går till nya investeringar och jag brukar köpa minst 3-4 gånger per månad. Idag har jag ökat i två portföljbolag med vardera mycket trevliga egenskaper.

Volati preferens. Jag var lite skeptisk till denna vid IPO då jag tyckte den var lite för högt prisad men tecknade ändå. I efterhand har jag köpt betydligt fler då den blivit billigare. Idag betalade jag 102,5 kr vilket ger en direktavkastning om 7,8%. Utdelningen är på två kronor per kvartal och bara om några dagar är det x-datum. Räknar man bort utdelningen har jag indirekt betalat 100,5 kr idag, om man skall jämföra med de jag köpte precis i början när aktien noterades. När utdelningen avskiljs blir jag ej förvånad om denna åter handlas strax under 100 kronor. Det är en mer riskfylld verksamhet än tex fastighetsbolag och det är ett ungt bolag på börsen.

Jag tänkte egentligen att jag inte skulle öka mer i Volati innan de släpper sin rapport 18/8 men jag slog till ändå. Det är inte så att jag förväntar mig några stora förändringar i riskbilden i samband med rapporten men det är ändå bra att stämma av läget.

Det andra bolaget jag slog till på är Johnson & Johnson, där pyntade jag $98,47 efter att jag blivit otålig och höjt min orders två gånger från ursprungliga $98,25. Efter min order gick igenom droppade den ner och under de där $98,25 som jag först hade på ordern men det är inte hela världen, några cent hit eller dit. Det här är ett makalöst fint bolag med god historik och god outlook, de har höjt utdelningen i 53 år på raken. Direktavkastningen är ca 3% och nästa utdelningshöjning är om knappt ett år då de nyligen höjde den till $3 per år.

JNJ är en tvättäkta utdelningshöjare och i den investeringen får jag pålitlig och god utdelningstillväxt. Via Volati preferens får jag hög "current income" alltså hög utdelning nu. Två faktorer som kompletterar varandra väl i min utdelningsportfölj.

Inom ett par veckor skall det köpas mer aktier och då planerar jag bla att öka i Castellum, en annan fin utdelningshöjare i min portfölj. Om några år har Castellum höjt utdelningen varje år i 20 år, hur coolt är inte det? =)

Här är lista på mina innehav samt utdelningsschema: http://petrusko.blogspot.se/p/mina-innehav.html

7 kommentarer:

  1. Alltid ett sant nöje att läsa dina inlägg herr Petrusko!
    Är också sugen på att öka i Castellum. Vad tycker du den är köpvärd kring?

    SvaraRadera
  2. Hej anonym,
    tack för din kommentar. Jag tycker Castellum är ok på nuvarande ca 123 kr och tycker den är riktigt fin under 120 kr. Antaget en utdelning om 4,85 kr till våren är direktavkastningen ca 4,1% på kurser strax under 120 kr.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Jag är för klen för att förstå dessa saker men är inte volati lite svåröverblickat med alla "gruppen" delar. Är det ägarbolaget eller någon "gruppen" som emitterat preffarna tex? Det står något om att köpet av lomond görs i "volati 2 AB" osv.

    Jag har en liten post och det ska bli intressant att de vad de skriver om sitt nya köp sen.

    SvaraRadera
  4. Hej Anonym,
    Ja, de har en snårig bolagstruktur med många koncernföretag med varierande ägarbild. Just Volati 2 vill jag minnas är ett sådant som Volati inte äger fullt ut. Någon eller några huvudmän i Volati äger en stor del av Volati 2. Hmm, de borde vara tydliga med Volatis ägarandel i det nya förvärvet i Pressmeddelande sådana fall... Kollade PMet snabbt nu och där står det att Volatis andel är 74%. Jag är hyggligt säker på att jag ej minns fel; att jag läst i en årsredovisning och eller presentation att Volati äger 50% av Volati 2. Orkar inte sätta mig och bläddra igenom allt nu, satsar på att kontakta dem och fråga istället.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  5. Hej Petrusko! Hur mycket i reda pengar får du i snitt ut per månad i utdelningar?

    Med vänlig hälsning,
    Seth

    SvaraRadera
  6. Hej bra läsning som vanligt. Sitter och funderar lite. Det finns i dagsläget 2 reits i USA som handlar med jordbruksmark, Land och Fpi. På lång sikt skulle dessa kunna vara intressanta. Jordbruksmark brukar alltid stiga i värde och förvinner sällan... Farmland partners inc. Köper vanlig jordbruksmark och växer så det knakar. Land köper special odlingar tex. jordgubbar och blåbär. Själv som bondson så tror jag på FPI. Om denna typ av reit visar sig fungera och man köper in sig tidigt i bolagen så tror jag det kan bli fina utdelnings bolag över tiden. I dagsläget ligger båda på 4,9% direktavkastning. De har rasat en del sista tiden. Tror jag ska bygga en position långsiktigt. Fastigheter är bra men det finns ju mycket annat inom Reits också som är värt att titta på. Har du funderat något i dessa banor. Petrusko? Mvh
    Magnus

    SvaraRadera
  7. Tjena Magnus,
    Jag har nästan klurat i de banorna när jag tittat på REITs som äger skog. Jordbruks-REITs kan nog vara intressant på lång sikt.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Sålt Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility

  Jag har haft en liten slant i fonden Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility B . Det är snart ett år sedan jag tog in fonden och...